25 Mart 2013 Pazartesi

MİNİ ÇİÇEK PİZZALAR

   
     Pizza her evde zevkle yenen lezzetlerden biri..Sucuk hele kasap sucuğu olunca, çok daha lezzetli oluyor..:)
     Elazığ'a gittiğimde Kapalı Çarşının biraz aşağısında zahirecilerin dükkanlarının yanında değirmenden tam buğday unu getirmiştim :) Yolu tarif ediyorum ki yolunuz düşerse siz de uğrayıp alın :)) Zaten soracak olursanız üşenmez; size tarif etmekle kalmayıp bizzat götürür, memleketimin insanı.. Tam buğday unuyla yapılınca hamur işleri daha bir lezzetli, daha bir güzel oluyor gerçekten..Üstelik de sağlıklı..Anneciğimin yaptığı o çöreklerin lezzeti hala damağımızda..Gerçi aynı tarifle, ben ne kadar yapsam da o lezzeti tutturamıyorum..Ne de olsa annemin ellerinden çıkıyordu o güzellikler..Hele bir de kuzine sobanın fırınında pişince..Mımmm ..Tadına doyulmazdı..
     Lafı uzattım affola, buyurun lütfen.:

   -1 su bardağı ılık süt,
   -1 su bardağı ılık su,
   -1 paket yaş maya (42 gr.)
   -1 yumurta (sarısı üzerine),
   -1/2 paket tereyağ, ( ben süt kaymağı kullandım yine :))
   -1 aida çay bardağı sıvı yağ,
   -Aldığı kadar tam buğday unu,
   -2 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz.
Üzerine:
   -Kasap sucuğu,
   -Rendelenmiş kaşar peyniri,
   -Domates rendesi+domates salçası,
   -İstenirse çekirdekleri çıkarılmış zeytin,yeşil biber de eklenebilir.benim çocuklar yemiyor:(

  • Mayayı ılık su ile karıştıralım, süt, sıvı yağ,  erimiş tereyağ ya da süt kaymağını, yumurtanın beyazını karıştırıp azar azar unu ekleyerek hamuru yoğuralım. Üzerini kapatarak mayalanması için bekletelim.
  • Diğer yanda sucuğu dilimleyip, kaşar peyniri rendeleyelim, domatesi kabuklarından ayırıp rendeleyelim.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparıp şerit elde edelim. Birbirine dolayıp kendi etrafında döndürerek birleştirelim. 
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Yumurta sarısını sürelim.
  • Üzerine domates salçası ve domatesleri karıştırıp sürelim. Ortasına sucuk dilimini yerleştirip, kaşar rendesini de serpelim.
  • Tepside biraz beklettikten sonra fırına sürüp altı üstü kızarıncaya dek pişirelim. Sıcakken servis edelim. Etrafı gevrek, içi yumuşak güzel bir ikram.. Çayın, çorbanın yanında afiyetle yiyelim..:)
  • Afiyet olsun efendim ...:)

23 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Değişik bir hamur şekli.Ellerine sağlık çok tatlı olmuşlar.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel gorunuyor canim ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  3. annenın elınden cıkarda guzel olmazmı hamuru sarma seklı guzel değısık malzemelerlede değerlendırılır

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim arkadaşlar..Beğendiğinize memnun oldum..
    Anne elinden olunca bir başka oluyor her şey..
    Selma'cım peynirli, patatesli, pastırmalı, kıymalı iç malzemeleriyle de güzel oluyor evet..Sucuğu çok sevdikleri için çoğunlukla böyle yapıyorum..kaşarı daha fazla olmalıymış ama.:)))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel ve değişik ellerinize sağlık sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım..Teşekkür ederim..
      Görüşmek üzere..:)

      Sil
  6. Ellerine sağlık canım
    şekli çok güzel bu şekille kurabiye,çörek bile yapılır
    ama pizzanın tadı da bir bambaşka hele bu görüntü nefissssssss
    afiyetler olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Yıldız'cım, bu şekilde boş olarak da yapıyorum, üzerine de küncü, susam, çörekotu serperek çok güzel oluyor..:)
      Teşekkürler...

      Sil
  7. Kusura bakmayın lütfen, güzel yorumunuza dönüş yapmak için ancak fırsat bulabildim.
    Hoş sohbet, halis muhabbet olsun yeter, yoksa izleyici olmak bir yere kadar bir arada tutuyor muhabbeti.
    Daha sık görüşebilmek duası ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Est. canım ne kusuru...Ben de çok sık yorum bırakamıyorum, affola..:)
      İzleyici olunca bir postu göremesek bile bir diğerini görüp irtibatı koparmıyoruz , değil mi ? :))
      Hoş sohbet, halis muhabbete katılıyorum. ben de severim kendilerini :))
      İnşallah daha sık görüşelim..
      Çok teşekkür ederim..

      Sil
  8. Çok güzel olmuşlar eline sağlık öyle dolamak ta kolay değildir hani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..
      Bu şekilde dolamak kolay değil mi gerçekten?
      hamur güzel olduğu için dolandı kolayca :)) Tam buğday unu olduğu için sanırım :)

      Sil
  9. Noooooosssssa... Deve ser uma DELICIA!!!
    Estou babando só de ver estas imagens :P
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com.br

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Marcia, beğendiğine sevindim.. :)

      Sil
  10. Ooooh mipmis , çipçiçek ;-) ellerine sağlık canım !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim, Şepşeker'cim..)

      Sil
  11. vALLAHİ NE GÜZEL PARLIYOR..bAYILDIM..

    YanıtlaSil
  12. eline sağlık bi tanem nefis:)))

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım, çok teşekkür ederim..Her zaman beklerim, görüşmek ümidiyle :)

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...